Om

Om rudbjerg.dk


Rudbjerg.dk var oprindeligt tiltænkt som en side, der skulle fungere som en infoside og blog omkring den gamle Rudbjerg Kommune. Her kunne man finde oplysninger omkring selve kommunen, men også nyheder omkring arrangementer og lignende i området. Siden da har rudbjerg.dk været igennem en drastisk udvikling, primært pga. kommunesammenlægningen i 2007.
Kommunesammenlægningen
I 2007 blev mange af landets kommuner slået sammen, således at vi fik færre men større kommuner. Rudbjerg Kommune blev slået sammen med 6 andre kommuner – Holeby, Højreby, Maribo, Rødby, Nakskov og Ravnsborg – og kom fra januar 2007 til at hedde Lollands Kommune. Oprindeligt var planen at danne to kommuner, men efter en folkeafstemning endte det altså med én stor kommune, der dækkede over den vestlige del af Lolland.
mhammel2014-14-1038x576Hvad nu?
Efter kommunesammenlægningen var blevet en realitet, var spørgsmålet nu, hvad rudbjerg.dk skulle stille op? Det gav ikke megen mening at fortsætte med at skrive om en kommune, der ikke længere eksisterede, og hvem havde overhovedet brug for oplysninger om en kommune, der ikke fandtes? På den anden side havde vi lyst til at fortsætte, så vi syntes også, det var forkert bare at lukke siden ned. Efter et stykke tid blev vi derfor enige om at fortsætte siden, men med et andet fokus og med nyt indhold.
Det nye rudbjerg.dk
Det nye rudbjerg.dk er i dag en blog, der fokuserer på aktiviteter, attraktioner og arrangementer; ikke blot i den gamle Rudbjerg Kommune, men på hele Lolland. Her kan du finde inspiration og idéer til, hvad tiden kan bruges på, når du er på besøg på Lolland. Mulighederne er mange, og vi mener bestemt, at der er grundlag for en blog, der fortæller mere om vores fantastiske ø og alle de muligheder, der findes på den! Derudover skriver vi også om attraktioner og lignende på Falster, da vores naboø har flere spændende muligheder, og samtidig ligger placeret klods op af Lolland.
Lidt om Lolland
Lolland er Danmarks fjerdestørste ø, og ligger placeret i det sydøstlige Danmark syd for Sjælland mellem Langeland og Falster. Der bor lidt over 60.000 indbyggere på øen, og de går under navnene ”lollændere” eller ”lollikkere”. Befolkningstallet er aftagende. Øen er cirka 1.250 km² og stort set flad som en pandekage. De største byer på øen er hhv. Nakskov, Maribo og Rudkøbing. Nakskov er den største, og her bor cirka 14.000 indbyggere, hvilket svarer til næsten 25% af øens samlede befolkning.
Hvad kan Lolland byde på?
Uanset hvad du er til, byder Lolland på mange gode oplevelser. Udover øens pragtfulde natur er Lolland spækket med spændende turistattraktioner. I Rødby ligger f.eks. Danmarks måske bedste svømmeland Lalandia, der er et yndet rejsemål for både danske og udenlandske turister. Lalandia byder på oplevelser for både store og små, og er bestemt et besøg værd. Derudover har Lolland også Danmarks måske mest autentiske dyrepark; Knuthenborg Safari i Maribo. Her får du mulighed for at komme HELT tæt på dyrene, da man under besøget har mulighed for at køre rundt blandt dyrene i bil. Dyrene kommer gerne hen og hilser på bilerne, og det giver en oplevelse af at køre rundt midt på savannen. Er du til vild action, kan du overveje en tur til Marielyst på Falster; her er Marielyst Gokart og Paintball Center en god mulighed for at få gang i adrenalinen, og bagefter kan man slappe af i de idylliske omgivelser i og omkring byen.
Masser af muligheder!
Der er masser af muligheder på både Lolland og Falster. Tag et kig rundt på vores blog og bliv inspireret. Hvem ved, måske går din næste ferie til Lolland og Falster?