Nykøbing FC

Lad det være sagt med det samme. Vi er trofaste fans af Nykøbing FC, og når vi sætter weekendens 1. divisionshold i Daily Fantasy Sports, bærer vores hold som regel også præg af en overrepræsentation af spillere fra Falsterklubben!
Fodbold på topniveau
Er du interesseret i at se fodbold på topniveau, er et besøg på Nykøbing Falster Idrætspark en god idé. Her spiller de lokale helte fra Nykøbing alle deres hjemmekampe, og klubben har aldrig gjort det bedre, end tilfældet er nu. Nykøbing FC ligger placeret i midten af 1. division, og har stadig en reel mulighed for at rykke op i superligaen næste år. Der er altså med andre ord tale om fodbold i topklasse!
Fodboldklubben Nykøbing FC
Nykøbing FC er en relativt ung klub. Klubben blev dannet i 1994, da de to eksisterende fodboldklubber B1901 og B1921 fusionerede og dannede Nykøbing Falster Alliancen. Det hed klubben frem til 2006, hvor navnet blev ændret til Lolland-Falster Alliancen. Dette navn holdte kun i 7 år, inden man skiftede over til det nuværende og mere moderne navn Nykøbing FC. Klubben har således heddet Nykøbing FC siden 1. juli 2013.
Klubben har som sagt hjemmebane på Nykøbing Falster Idrætspark, der ligger på Nr. Boulevard inde i Nykøbing. Her finder man et moderne stadion, der kan rumme 10.000 tilskuere fordelt på 2.000 siddepladser og 8.000 ståpladser. Prisen for entre er 75 kr. for voksne og 50 kr. for børn.
Oprykning til 1. division
Det har aldrig gået bedre for Nykøbing FC. Sidste sæson rykkede klubben op i 1. division efter et sandt drama i den sidste kamp mod Thisted FC i 2. division. Den sidste oprykker til 1. division skulle findes, og det krævede en sejr, for at Nykøbing FC kunne rykke op. Længe stod der 2-2, men i det 89. minut kom forløsningen. Kasper Jensen scorede det afgørende mål til slutresultatet 2-3, og dermed var oprykningen til 1. division en kendsgerning. Nykøbing FC tog 3. pladsen i 2. division, og sikrede sig dermed den sidste billet til 1. division.
Første år i 1. division
Efterårssæsonen er netop overstået, og det har været tid til at gøre status på Nykøbing FC’s resultater i første halvår af sæsonen, hvor klubben overvintrer på en 8. plads. Det lyder måske ikke umiddelbart af meget i en 1. division med kun 12 hold, men tager man et nærmere kig på stillingen, afslører denne, at placeringen er noget bedre, end den umiddelbart fremstår. Nykøbing FC har efter 19 kampe vundet 8 kampe, spillet 3 uafgjort og tabt 8. Målscoren er 27-27. Med andre ord en ganske jævn præstation. Dette må betegnes som værende godkendt, når man tager i betragtning, at klubben er oprykkerhold. 1. division er ekstremt tæt i denne sæson, og blot 3 point adskiller Nykøbing FC fra den 3. plads, der giver adgang til oprykningsspillet. Omvendt er der 6 point til nedrykningsstregen, så selv om klubben ”kun” ligger nummer 8, er der bestemt mulighed for et spændende forår, hvis ellers resultaterne flasker sig.
Efterårets resultater
Overordnet set må man sige, at efterårssæsonen er godkendt. Nykøbing FC ligger solidt placeret i den tætte stilling, og har desuden leveret flere flotte resultater i løbet af efteråret. For blot en måned siden tog klubben en flot udebaneskalp, da Hobro blev besejret med 1-0. Desuden har klubben netop afsluttet et målorgie i efterårets sidste kamp, hvor Vejle blev besejret 4-3 på hjemmebane, og i kampen inden lykkedes det at slå FC Fredericia med 2-0 på udebane. To vigtige sejre, der giver håb om et spændende forår. Er du til fodbold på højeste niveau, vil vi derfor anbefale, at du tager ind og ser en af Nykøbing FC’s hjemmebanekampe. Her spilles der til foråret om oprykning til superligaen, og Nykøbing FC er med i kampen!