Frilandsmuseet

Frilandsmuseet
Har du lyst til at se, hvordan Lolland så ud i det 1800-tallet? Så er Frilandsmuseet i Maribo lige noget for dig!
Frilandsmuseet i Maribo
Frilandsmuseet i Maribo består af 13 bygninger, der alle stammer fra 1800-tallet. Bygningerne stammer fra forskellige sociale lag i datidens samfund, og der er derfor mulighed for at se, hvordan både rige og fattige levede på denne tid. Der er både en skole, en mølle, en smedje og en bondegård i den lille by, og en tur rundt i byen giver et godt indblik i, hvordan det var at leve i Danmark, inden industrialiseringen gjorde sit indtog. Alle bygninger på nær to stammer oprindeligt fra enten Lolland, Falster eller Fejø, mens de to sidste er opført på selve Frilandsmuseet. Frilandsmuseet har egen byggeafdeling, der står for at holde de gamle og bevaringsværdige bygninger ved lige.
De smukke haver
Rundt omkring bygningerne kan du se Frilandsmuseets smukke haver. Her dyrkes der planter og sorter, som man brugte tilbage i 1800-tallet, og her kan du nyde en skøn gåtur som et afbræk mellem de mange spændende bygninger. Flere af haverne dyrkes som traditionelle køkkenhaver, der står med de flotte pilehegn omkring. Derudover er der også rig mulighed for at nyde den omkringlæggende natur. Frilandsmuseet grænser op til både, søer, skov og eng, hvor fårene græsser om sommeren. Der er opstillet bænke rundtomkring på museet, så det er muligt at nyde din medbragte madpakke ude i det fri.
Maskinerne
På Frilandsmuseet er der mulighed for at se dampmaskiner, som var af stor vigtighed for samfundet, inden industrialiseringen blev en realitet. Museet har to såkaldte lokomobiler fra hhv. 1872 og 1919. Derudover har museet anskaffet sig en dampmaskine, der tidligere har været brugt til at trække save på et savværk. Alle maskiner er istandsatte og fuldt funktionelle, og det er en kæmpe oplevelse at se, hvordan datidens maskiner fungerede. Der afholdes hvert år et damptræf på Frilandsmuseet, hvilket tiltrækker deltagere fra både England, Tyskland og Holland.
Åbningstider og entre
Frilandsmuseet holder sæsonåbent fra d. 1. maj – 30. september. Herudover er der også åbent i efterårsferien i uge 42. Der er åbent alle dage fra kl. 10 – kl. 16, dog holdes der lukket om mandagen. Entreen koster 50 kr. for voksne, mens der er gratis adgang for børn og unge under 18. Er man mindst 10 voksne, opnås der en grupperabat på 10 kr., således at entreen koster 40 kr. pr. billet.