Guldborgsund Zoo & Botanisk Have

Interesserer du dig for dyre- og planteliv? Så bør du overveje at besøge Guldborgsund Zoo & Botanisk Have midt i Nykøbing Falster – her er både dyr og planter i lange baner!
Zoo
I Guldborgsund Zoo & Botanisk Have finder du over 90 forskellige dyrearter. Du vil bl.a. kunne se sibiriske tigre, pingviner, aber, forskellige fuglearter, slanger, kamæleoner og mange andre dyr. Haven fylder ca. 5 hektar, og her kan du gå fra anlæg til anlæg blandt havens mangfoldige planteliv. De fleste anlæg er nyrenoverede, og giver derfor optimale muligheder for at se dyrene i deres vante miljøer.
BørneZOO
Haven har også sin egen BørneZOO, hvor de mindste i familien får mulighed for at komme tæt på flere af havens dyr. Der er bl.a. mulighed for at klappe både æsler, afrikanske dværggeder og shetlandsponyer, hvilket plejer at være en stor oplevelse for børnene.
Den Botaniske Have
I den botaniske have finder du op mod 1.000 forskellige plantearter, der stammer fra 150 forskellige plantefamilier. Haven omringer på smukkeste vis de forskellige dyreanlæg, og der er gjort et stort nummer ud af at arrangere haven under hensyntagen til dyreanlæggene. I 2014 blev der lavet en Rododendron-have, hvor mere end 150 forskellige Rododendron er plantet. Derudover er også den Australske slette og Regnskoven to nytilkomne haveanlæg. I begge anlæg er der lagt fokus på at plante naturligt forekommende planter. Endelig er der også anlagt en Dino-have. Dino-haven er en kopi af, hvordan den botaniske verden formentlig så ud for 65 mio. år siden, da dinosaurerne herskede på jorden.
Åbningstider og entre
Guldborgsund Zoo & Botanisk Have har åbent året rundt. I sommersæsonen, der løber fra 1. maj til udgangen af oktober, er der åbent hver dag fra kl. 9 – 17. I vintersæsonen, som er den resterende del af året, er der åbent dagligt fra kl. 10 – 16. Entrepriserne er afhængige af hvornår på året, man ønsker at besøge haven. I sommersæsonen koster en voksenbillet 90 kr., mens en billet til børn og unge mellem 3 – 15 år koster 50 kr. Man kan desuden købe en familiebillet, der giver adgang til to voksne og to børn. Denne billet koster 210 kr. I vintersæsonen kan voksne købe entre for 55 kr., mens børnebilletten koster 25 kr. Familiebilletten koster da 130 kr. Der gives året rundt rabat på ca. 20% ved køb af minimum 15 billetter, og herudover kan man også erhverve sig et årskort. Du kan læse mere om billetpriserne på Guldborgsund Zoo & Botanisk Haves egen hjemmeside.