Middelaldercentret

Interesserer du dig for historie, herunder særligt for middelalderen, er Middelaldercentret i udkanten af Sundby lige noget for dig!
Træd ind i tidsmaskinen!
Der venter de besøgende på Middelaldercentret en helt særlig oplevelse. Middelaldercentret er bygget op som en middelalderby, der hedder Sundkøbing. I Sundkøbing er året 1406, og her vil du opleve skuespillere, der lever som man gjorde på daværende tidspunkt. Det helt særlige ved Middelaldercentret er, at der ikke er skilte eller anden info, der hjælper dig på vej. I stedet lægger man vægt på førstepersonsformidling. Det betyder, at hvis du ønsker at vide noget omkring Sundkøbing eller om, hvordan det var at leve i år 1406, så er der kun ét at gøre, og det er at spørge en af ”indbyggerne”. Det giver en meget virkelighedsnær fornemmelse, og det føles som om man er trådt ind i en tidsmaskine og rejst 600 år tilbage i tiden. Skuespillerne er instrueret i kun at svare på spørgsmål, som omhandler middelalderen. De kan derfor ikke svare på, hvornår Middelaldercentret lukker, eller hvornår det blev etableret. Forvent heller ikke, at alle kan svare på alt. Spørger du en tilfældig indbygger om, hvordan husene er bygget, kan du forvente at blive henvist til Sundkøbings murer!
Ridderturneringer
Et af de store tilløbsstykker i Sundkøbing er ridderturneringerne, der afholdes på Sundkøbings rendebane hver dag i højsæsonen. Her kan du følge med de lokale hen og se riddere som f.eks. Ulrik Lilje, Manfred af Holeby og Volfram von Lauterbach kæmpe mod Hr. Henrik Svane, der er øverstbefalende i Sundkøbing. Grib muligheden og oplev flotte heste og riddere, smukt klædte middelalderkvinder og rigtig ridderstemning på nærmeste hold!
Buebanen
I år 1406 var langbuen et vigtigt redskab til både jagt og krig. Det gælder også i Sundkøbing. På buebanen har du mulighed for at se buelauget Arcus Verus træne, og du kan også selv prøve kræfter med langbuen. Der er instruktører til stede, der viser dig, hvordan buen anvendes, og efter instruktionen får du tre skudforsøg ganske gratis! Har du lyst til at prøve at skyde med en rigtig langbue, er her altså en gylden mulighed for at finde ud af, om du kan ramme plet!
Masser af aktiviteter for børn
Sundkøbing har også masser af aktiviteter til børn. De kan bl.a. prøve sig selv af som ægte riddere med sværd og hjelme i polstret stof, og der er også mulighed for at afprøve sine ridderevner til hest! Ved caféen er der en kørende træhest, og her skal børnene forsøge at ramme plet med en lanse, mens de kører på hesten! Ved caféen er der også mulighed for at lege med vand, bygge en borg eller blive fotograferet med Hr. Svane.
Masser af spændende aktiviteter!
Der er mange andre aktiviteter udover de nævnte. Du kan bl.a. se kanoner og krigsvogne, og i Teknologiparken kan du se, hvordan datidens opfindelser fungerede. Der er altså rig mulighed for at tilbringe en sjov, spændende og ikke mindst lærerig dag i Sundkøbing. Træd ind i tidsmaskinen og oplev selv, hvordan det var at leve i Danmark for 600 år siden!