Knuthenborg Safaripark

Er du til eksotiske dyr og frisk luft, er Knuthenborg Safaripark en oplagt attraktion for dig. Safariparken ligger placeret sydvest for byen Bandholm på Lollands nordkyst. Her finder du en dyrepark med over 1.200 dyr fordelt på mere end 70 forskellige dyrearter. Der er dyr fra 6 af verdens 7 kontinenter i parken, så der er rig mulighed for at se mange forskellige slags dyr. Parken stammer helt tilbage fra 1860, men først i 1969 blev parken etableret som den safaripark, den er kendt som i dag. Knuthenborg safaripark har hvert år mellem 200.000-250.000 besøgende. Det gør parken til en af Danmarks mest besøgte turistattraktioner, og parken er samtidig Nordeuropas største safaripark. Parken råder over mere end 500 hektar jord, og vejen rundt i safariparken er hele 23 km. lang.
Hvad gør Knuthenborg Safaripark til en særlig oplevelse?
Knuthenborg Safaripark adskiller sig fra en almindelig Zoo, da du i parken har mulighed for at køre rundt inde i dyrenes reservater. Det betyder, at du har mulighed for at komme helt tæt på dyrene. Du kan f.eks. opleve at køre rundt iblandt en folk tigere, aber eller giraffer, og det er ikke ualmindeligt, at dyrene kommer i nærkontakt med bilerne. Af samme årsag må man derfor heller ikke stige ud fra bilen i de reservater, hvor der går farlige dyr som f.eks. ulve eller tigere. Har man lyst til at komme helt tæt på dyrene, er Knuthenborg Safaripark således en oplagt mulighed.
Hvilke dyr kan du opleve i Knuthenborg Safaripark?
Der findes mere end 70 forskellige dyrearter i Knuthenborg Safaripark. Dyrearterne kommer fra forskellige kontinenter, og 6 ud af verdens 7 kontinenter er repræsenteret med dyr i parken. I parken kan du derfor både opleve næsehorn, strudse, zebraer, giraffer, kænguruer, antiloper, kameler, tigre, ulve, aber og mange andre dyrearter. Dyrene går frit rundt på store naturområder. Parken har både en savanne, en abeskov, en fugleskov, en tigerskov, flere sletter samt andre spændende områder, hvor der er mulighed for at se dyrene i reservater, der minder om de naturlige omgivelser, dyrene lever i ude i den vilde natur.
Mere end blot dyr!
Knuthenborg Safaripark byder på mere end blot dyr. Parken har et særligt område kaldet Limpopoland. Her finder du bl.a. Danmarks største naturlegeplads samt vandlegepladser for både store og små. Herudover kan du prøve kræfter med Kilimanjaro; en 8 meter høj klatrevæg, der er lavet som en kopi af Afrikas højeste bjerg med samme navn. Limpopoland byder desuden på Europas stejleste vandrutsjebane Congo Splash, der på sit højeste punkt rækker hele 16 meter op i luften. I Sahara finder du en kæmpe sandkasse til de mindste, og endelig er der også Expedition Tiger, hvor du får mulighed for at komme helt ind under huden på tigerne i Safariparken. Limpopoland er med andre ord en god garanti for underholdning til hele familien!
Åbningstider og priser
Knuthenborg Safaripark holder sæsonåbent fra slutningen af april til slutningen af oktober. Åbningstiderne afviger en smule alt efter, hvornår på sæsonen parken besøges, men som udgangspunkt er der altid åbent fra kl. 10-17; dog er der i enkelte perioder åbent til kl. 18. Læs evt. nærmere om åbningstiderne på Knuthenborg Safariparks egen hjemmeside; her kan de senest opdaterede åbningstider findes.
Prisen for entre er afhængig af hvor mange besøgende, der er i din gruppe. Er man mellem 1-19 personer, koster billetten 220 kr. for voksne og 130 kr. for børn. Er man 20 personer eller mere, opnås der en rabat, og billetprisen vil da være 200 kr. for voksne og 110 kr. for børn. Derudover er det muligt at købe sæsonkort til parken. Prisen på sæsonkortet er dog ikke offentliggjort endnu. Ønsker du at anskaffe dig et årskort, bør du derfor holde øje med safariparkens egen hjemmeside.