Den smukke verden af øer rundt omkring Lolland-Falster

Lolland Falster er et sandt paradis, når det kommer til smukke øer rundt omkring området. I denne artikel gennemgår vi ti interessante øer, som du har mulighed for at opnå kendskab til både ved at læse om den her og forhåbentligt ved at besøge dem i fremtiden.

Askø

Det tager kun 25 minutter at sejle fra Bandholm til Askø, som ved første blik byder på en lille idyllisk havnefront. Askø er det perfekte valg til at komme væk fra hverdagens stress og jag. Hvis du er vild med at fiske er det en god ide at tage fiskestængerne med. Normalt er der gode muligheder for at fange havørred og mellem maj og juni er der også mange hornfisk i vandet. Askø forbindes med Lilleø via en 700 meter lang dæmning og den ø kan du læse om lidt længere nede i artiklen.

Fejø

Først skal vi fortælle om Sydhavsøernes perle Fejø. Her er der tale om en lille fin ø med en overflade, der dækker 16 km² og der bor lige godt og vel 600 indbyggere på øen spredt ud enten i Vesterby eller Østerby.

Femø

En de mest populære øer i området er Femø, som er kendt for skønherlig natur og vidunderlig jazzmusik ved den årlige festival. Du kan sejle over til Femø med færgen ved at stige ombord ved Kragenæs på Lolland. Denne tur tager ca. 50 minutter og når du er fremme har du mulighed for at nyde de lækre paradisstrande, som du ofte kan have helt for dig selv.

Kalvø

I Genner Bugt finder vi den lille ø på 17 hektar Kalvø. Øen forbindes med fastlandet via en dæmning hvilket gør det nemt at køre over og parkere på øen og herefter fortsætte turen rundt til fods.

Kejlsø

I det sydlige Guldborgsund mellem Lolland og Falster finder vi den lille ubeboede ø Kejlsø, hvor det højeste punkt når kun to meter over havets overflade. Selvom at øen er ubeboet bliver den ofte besøgt især af kajakroere, der tager turen over til øen.

Lindholm

Lindholm har været meget i nyhederne, da regeringen og DF har planer om at sende udviste kriminelle udlændinge til øen i fremtiden. Hvis det bliver til realitet skal de midlertidigt opholde sig på en lille ø på syv hektarer i Stege Bugt. Øens navn kommer fra 1200-tallet og det siges at skulle betyde ”holmen med lindetræer”.

Lilleø

Du har tidligere i artiklen kunne læse om Lilleø, som siden 1914 har været forbundet med naboøen Askø via en 700 meter lang dæmning. Omkring den tidsperiode boede der ca. 50 personer på øen og i dag er beboer antallet blevet reduceret til mindre end hvad de kan tælles på to hænder. Ved et besøg på øen bør du smage på æbler, pærer og blommer, da frugtavl er hovederhvervet på den lille hyggelige ø.  

Vejrø

I Smålandsfarvandet finder du også Vejrø, som byder på økologisk landbrug, en hyggelig lystbådehavn, restaurant, et luksuriøst hotel og meget mere.

Vigsø

På nordkysten nord for Sakskøbing finder du Vigsø, som er en lille ubeboet ø med masser af sten strande. Du har mulighed for at besøge øen uden for fuglenes ynglesæson enten ved at tage derover med båd eller via Vigsnæs vadestedet.

Rågø

En anden hyggelig lille ubeboet ø i Smålandsfarvandet er Rågø, der ligger ca. 2 km ud for Urne havn. Øen var beboet indtil 1960’erne hvor de sidste beboere forlod den, men derfor kan den stadigvæk besøges og der er blandt andet rige muligheder for at komme tæt på oprindelige danske træer.