5 gode grunde til at besøge Lolland

Der er mange gode grunde til at besøge Lolland. Mange tyskere, svenskere og danskere tager til Lolland for at tilbringe en kortere eller længere ferie, og du kan gøre det samme. Når du først har været der en gang, vil du sikkert gerne tilbage igen. Du kan lægge ud med de fem interessante steder, som vi anbefaler nedenfor.

Nysted Havn

Nysted er et af de mest populære steder på Lolland ifølge Tripadvisor. Der kan du blandt andet tage en tur på Strandvejen i Nysted, der ikke skal forveksles med Strandvejen i hovedstadsområdet. Nysted Havn er et hyggeligt område, hvor du ikke nødvendigvis behøver at trave rundt i mange timer.

Pak et tæppe, mad og drikke, og tilbring en eftermiddag sammen med dem du holder af. 

Man kan fx overveje at benytte bonuskoder til odds og casino og spille spil mod hinanden på den måde. Det gør at i ikke behøver at pakke kortspil eller brætspil, og på den måde bliver turen til havnen endnu bedre. 

Knuthenborg Safaripark 

Har du børn, eller er du blot vild med dyr, kan du overveje at tage i Knuthenborg Safaripark. Selv hvis du allerede har været der før, kan du slå turen forbi igen. Der er for nyligt åbnet et nyt tigeranlæg med pensionerede cirkustigre. Safariparken ligger i Maribo, og du har endda mulighed for at overnatte i parken og få en ekstra unik oplevelse.

Dodekalitten 

Generelt er Lolland kendt for sin smukke natur, og den kan du nyde på Dodekalitten. Her er der tale om en lollandsk mark med en spektakulær udsigt ud over Smålandsfarvandet. Området er kendt for skulpturerne, der ligner mennesker, som er et sandt kunstværk. Ikke alene er det smukt at se på, du kan også lytte til musikken de skaber i den lollandske natur. Derfor er Dodekalitten også en af de mest besøgte seværdigheder på Lolland. 

Polakkasernen 

Som navnet antyder er Polakkasernen på Sydlolland en tidligere polsk kaserne.

Den kaserne har blandt andet modtaget den fornemme internationale pris, som kaldes for ”Historiens Vidner”. Det er det statslige polske institut Pamieci Narodowej, der har hyldet den lollandske kulturarv med den fine status. 

Nu til dags er kasernen i Taagerup både en historisk bygning, og et museum med udstilling.

Det er typisk muligt at besøge museet i sommerferieperioden samt i efterårsferien. Her koster det kun 50 kroner for voksne at komme ind, mens børn under 12 år må besøge den historiske kaserne helt gratis. 

Rødbyhavn Kirke

Rødby i sig selv er en af de største årsager til at besøge Lolland. Der ligger der mange populære seværdigheder og Rødbyhavn Kirke er en af dem. Kirken er en moderne kirke bygget med røde sten. Den blev indviet tilbage i 1966, og er stadigvæk smuk den dag i dag. 

Der er endda tale om lokal kunst. Billedhuggeren Erik Bischoff fra Nysted, som er nævnt længere oppe, står bag krucifikset over alteret i Rødby Kirke. Netop den del af kirken lægger op til stor debat blandt de lokale og besøgende. Mange mener at det er et utraditionelt element i kirken, som fanger for meget af opmærksomheden. Andre hylder værket i stor stil. 

Det kan du selv beslutte, når du vælger at besøge Rødbyhavn Kirke. I den forbindelse får du forhåbentligt også mulighed for at lytte til det imponerende orgel. Musikinstrumentet blev installeret i kirken i 1976. I de første ti år havde kirken haft et beskedent harmonium, som blev brugt til at ledsage salmesange i det religiøse rum. Nu til dags ledsages salmesange af orgelet, som blev konstrueret af Bruno Christensen og hans sønner. Du har typisk mulighed for at besøge kirken i hverdagene mellem klokken 10 og 12. Derfor anbefales du at tjekke åbningstiderne på forhånd.