5 skønne naturoplevelser på Lolland

At spille online casinospil på sider som https://www.bonus-koder.dk/spilnu-bonuskode/ er rigtig sjovt, men det er også rart at komme ud og rejse fra tid til anden, hvis der er mulighed for det. I dag ville jeg præsentere jer for Lollands naturlige skønhed. Derfor er der mange vidunderlige oplevelser ude i den blå luft. Nedenfor kan du læse om fem forskellige naturoplevelser, som du ikke bør gå glip af, når du er på Lolland.

Dejlige naturparker

Du kan blandt andet nyde naturparkerne Maribosøerne og Nakskov Fjord på Lolland. De er begge en del af Friluftsrådets mærkningsordning, der dækker de Danske Naturparker. Det stempel bekræfter at der er tale om kulturhistorisk værdi, unik natur og skønne landskabsområder. 

Desuden er begge parker også blevet udpeget som fuglebeskyttelsesområder inden for EU. Derfor er de en del af netværket med beskyttede naturområder inden for den Europæiske Union. Det alene fortæller en del om de skønne naturlige områder på Lolland. 

Tag på safari på Lolland 

Mange tænker på Afrika, når de tænker på en eksotisk safari. Måske er der ikke lige så varmt i Danmark som i Afrika, men du kan stadigvæk nyde en meget eksotisk safari. På Lolland har du Knuthenborg Safaripark, som er den største safaripark i Nordeuropa. Ikke alene kan du komme helt tæt på dyr som elefanter og tigre, du kan også lære mere om jordklodens udvikling. 

Det vil sige at gæsterne i Knuthenborg Safaripark får en ægte oplevelse af naturen, og derfor er det ikke overraskende den mest populære naturaktivitet på Lolland. Besøg blot Tripadvisor hvor du vil se at Knuthenborg topper flere lister for seværdigheder på Lolland. 

Peter Hansens Have

Lolland er indehaver af flere rekorder. En anden rekord hører til Peter Hansens Have, som er en af de største privatejede plantesamlinger i Nordeuropa. Her er der tale om en have på 55.000 m2, som du kan besøge igen og igen. 

Det er især en spektakulær oplevelse hvis du har en stor interesse i blomster og træer. Med denne information er det ikke overraskende at Peter Hansens Have er nummer to på listen over de største naturoplevelser på Lolland hos Tripdavisor, kun overgået af Knuthenborg, som vi har skrevet om ovenfor.

Nyd Saksfjed-Hyllekrog

På Sydlolland kan du besøge Saksfjed-Hyllekrog. Det er et enormt naturreservat. Du kan nyde strandenge, den åbne kyst, og meget mere. Området er især kendt som et vigtigt levested for vandfugle, som du måske kan være heldig at komme helt tæt på. Desuden kan du også se vilde heste, kvæg, rovfugle, og havørne, når du er i Saksfjed-Hyllekrog.

Søholt Barokhave

Du kan også tage en tur i Søholt Barokhave i Maribo. Haven blev anlagt helt tilbage i 1690’erne, og det alene gør det til et imponerende syn. Faktisk er det en af Danmarks ældst bevarede barokhaver, og du kan nyde de geometriske mønstre med både kvadrater og cirkler. Det er især interessant for personer, som elsker fransk kultur, da haven blev designet med inspiration fra den franske havekunst.